Katarzyna Jankowska w walce z alergią syna odnalazła prawdziwą kulinarną pasję, którą dzieli się na łamach bloga, czasopism (m.in. Biokurier i Hipoalergiczni) a także kolejnych książek z serii Mama Alergika Gotuje. Tym razem czas na "Mama Alergika Gotuje z Dziećmi".Książka zawiera 60 różnorodnych przepisów, które powstały na bazie owoców i warzyw dostępnych w sezonie wiosenno-letnim. Przepisy zostały podzielone na działy: "Podstawowe", "Śniadania", "Obiady-Kolacje", "Desery" i "Dodatki". Wszystkie przepisy nie zawierają mleka, jajek, soi, orzechów, kakao, selera i miodu. To dania wegańskie, bezglutenowe i pozbawione zwykłego cukru.Każda receptura została opatrzona adnotacją od dietetyka i stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa i owoce. Zawiera również informacje odnośnie kalorii.
UWAGI:
Na okładce: Dania na wiosnę i lato bezglutenowe, wegańskie, bez alergenów. Bibliografia strona 166.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni